Amanda Ingrid Maria Robertsson


Hejsan! 



Det är jag som är den tredje och sista blondinen i gänget, Amanda heter jag, är 18 år fyller 19 när vi är i Thailand. Jag kommer från Fritsla som ligger 2 mil söder om Borås, där bor jag tillsammans med min goa familj. Även jag går sista året på Drottning Blankas Gymnasieskola i Varberg, omvårdnadsprogrammet med inriktning på Spa & Fitness, där trivs jag otroligt bra! Jag är nu certifierad massör och befinner mig mitt i utbildningen för att bli gruppinstruktör i både spinning, aerobic/ step och kanske vattengympa också, vem vet?. Jag älskar att träna, dansa och röra på mig, även att fika, träffa vänner och njuta av allt roligt i livet :)

Jag brinner för resor och gillar att möta nya människor med olika kulturer, utlandspraktik i Thailand känns därför helt otroligt och jag är väldigt tacksam för att just jag fick chansen. Jag kommer att suga åt mig av alla intryck och upplevelser vi får vara med om och jag är övertygad om att det kommer bli ett minne för livet och en erfarenhet utöver det vanliga.

Framtiden står ännu oskriven, men det lutar åt volontärarbete i Ghana till att börja med efter sommaren, sedan får jag se vart fötterna bär. Jag vill jobba inom friskvård och hälsa i ett varierande yrke där man tar hand om människor - men det är ett senare kapitel, först ska jag ut och se mig om i världen!    

 
Slutligen vill jag bara säga att vi väntar oss det värsta och hoppas på det bästa – det kommer bli en underbart galen resa!

/ Amanda


Angelica Marie Johansson ღ

Mitt namn är Angelica Johansson och jag är 18 år. Just nu pluggar jag på drottning blankas gymnasieskola i Varberg. Jag går sista terminen på denna treåriga linje inom Omvårdnad med inriktning spa och fitness. Jag bor nu som inneboende hos ett äldre par i Varberg, men bor egentligen i Trollhättan – Sjuntorp med min kära familj. Att ta klivet ut ur min trygghetsram och allt runt mitt liv i Trollhättan och flytta till Varberg, har varit det bästa, svåraste och roligaste jag har gjort. Ett stort val som förändrat mig som person på många olika sätt. Jag har utvecklats som person något enormt!
Jag är en väldigt drivande och framåt tjej. Jag gillar när det händer nya och spännande saker. Att alltid ha lite bollar i luften och något att se fram emot triggar igång min glädje i vardagen!

 

För tillfället arbetar jag på en restaurang, inom äldrevården och inom en projektanställning på massage salongen på Varbergs kurort. 3 extra jobb som jag trivs väldigt bra med, alla har något unikt och får mig att växa som person på olika lärorika sätt. Både socialt, kunskapsmässigt och inom specifika områden.

 

En utlandspraktik betyder väldigt mycket för mig. Att lotten föll mig och just på Thailand gör mig jätte glad och jag har fortfarande svårt att förstår det. Jag är otroligt tacksam för möjligheten och har väldigt höga förväntningar! Personligen älskar jag de Thailand. Människorna, kulturen och framför allt paradiset som det faktiskt är.
Denna resa kommer fylla oss 3 tjejer med otroligt mycket kunskap. Jag önskar också Kroatien tjejerna all lycka till på deras resa!
Att bemöta människor och läsa av värdskap, se hur andra människor utbildat sig och ger detta till kunden och hur de ser på framtiden.


”Erfarenheter blir du aldrig för mätt på, ta vara på alla chanser du får”


Jag älskar att resa. Uppleva nya platser, se olika kulturer och möta olika sorters människor. För mig är upplevelser det jag tror vi kommer värdera högst när vi blir gamla. Tänk va roligt att ha med sig och kunna prata om en massa spännande äventyr och platser man mött genom sitt liv.

 

Blanda familj och kärlek, upplevelser och spänning, möten och glädje!

 

”Att låta alla delar i vardagen falla på plats, det är lycka och ett fulländat liv”


Emma Sofia Ivarsson


                                          
                                    
"Det vi gör för våra medmänniskor gör vi också för oss själva"

Mitt namn är Emma Ivarsson jag är 18 år, och bor i Veddige en bit utanför Varberg. Här bor jag med min underbara familj som tillsammans driver ett jordbruk. Några intressen är resa, matlagning, sjunga, åka skidor, natur, vänner.
Dessa tre åren under min gymnasietid har varit väldigt lärorika för mig, både i det personliga och kunskapsmässiga planet.
Jag ser mig själv som en drivande och kreativ person som oftast tar egna intiativ och har inte långt till skratt.

Utlandspraktiken kommer ge mig erfarenheter som jag kommer kunna dela med mig till andra och ha med mig i resten av mitt liv! Praktiken kommer ge mig en otrolig möjlighet, att få bättre förstålse där man får nya perspektiv på livet och på sig själv i mötet med andra. Jag tror det kommer vara väldigt lärorikt för mig, att kunna koppla ihop teorin och det praktiska arbetet som man lärt sig under utbildningen med verkligheten. Då man helt plöstligt kan se ett bättre sammanhang och få en ny kultur och ett nytt språk på köpet.

Jag ser ganska ljust på min framtid, trots detta vet jag inte exakt vad jag vill studera till. Men eftersom jag brinner för att hjälpa och ta hand om människor tror jag att jag vill jobba med detta antingen i ett hälso- eller omvårdnas sammanhang. När jag var liten var min största dröm att bli kock och driva en egen restaurang, än har jag inte gett upp den drömmen, för drömmar måste vi ha för att lyckas här i livet!



"Kom ihåg igår, tänk på morgonen, men lev idag."
Emma :)

UTLANDSPRAKTIK

På denna blogg kommer du kunna följa 3 tjejer som går sista året på programmet Omvårdnad Spa/fitness Drottning Blankas gymnasieskola i samarbete med Varbergs kurort. Som ska åka på praktik till Thailand i 3 veckor. Vi kommer att jobba på ett spa hotell i Phuket som ingår i hotellkedjan Banyantree som är av världsklass.
Utlandspraktiken ska vara en möjlighet till yrkesmässig och personlig utveckling, där vi kommer att möta kulturella utbyten såväl från ett spa och religion perspektiv.

Avresedatumet är den 27 Februari -19 Mars.
Vi kommer att uppdatera oss på denna bloggen så mycket som bara är möjligt under resans gång.



    




http://www.banyantree.com/index.php/en/phuket/overview/.

RSS 2.0