Att jobba pa Banyan tree

Eftersom vissa typ som mor och far garna vill veta vad vi gor pa det olika avdelningarna tankte jag beratta lite om detta. Skriva lite kortfattat vad vi gor, sa far ni veta mer nar vi kommer hem!!

SPA:
* Sitter i receptionen
*Skriver kundkort. Vilken beh. m.m
*Tar emot gaster
*Serverar iste
*Fixar med ljus,rokelser under hela dagen och blommor pa morgonen.
*Gar igenom studiematrial
*Ar i "massagerummen" husen och foljer med nar de checkar av stadningen.
*Pratar och traffar massa Thailandare, vissa ar battre an andra.
*Sitter och forsoker fordriva dotid genom att skriva i vara loggbocker m.m. Eftersom man inte vill stora personalen for det ar vadligt upptagna i sitt arbete, blir det ibland langa stunder dar man inte vet vad man ska gora. Folk kanske tror att de ar de basta stunderna pa dagen.. Men det ar de VARSTA.. Det borjar krypa i kroppen och man vet inte om man gor ratt eller fel.. eller vad man ska gora. Man gar liksom runt och kanner sig ivagen. De ar pa SPA delen man har som mest av dessa stunder och de ar inte ROLIGA for fem ore.. Men man lar sig mycket av dem med.. eftersom det ar jobbigt rent mentalt, de ar faktiskt sant. ;)

Har ar vi 5 dagar. 3dgr 08.00-18.00   2dgr 12.00-22.00

FRONT OFFICE:
* Ar med pa morgonmoten, gar igenom ALLT som hant. Hur manga in och utchck, Info om gaster, budgeten, gar igenom namn sa alla ska lara sig dem eftersom de anser att de ar personligservice. Gar igenom klagomal och kommentarer fran gaster. Typ om det hant nagon olycka o.s.v. Allt som hander pa hela hotellet kan man saga. Det ar aven har de staller fragor rakt ut och kollar av sa att alla kan allt som hander. Angelica har fatt fragan om hur manga hotell det finns i omradet. Emma fick fragan vad sea food buffen kostade... AJAJAjjj, vad man vill forsvinna. Vi maste ha ett anteckningsblock pa dessa moten och skriva upp allt som sags. Det ar ett likadant mote pa eftermiddagen som man ska vara med pa.

*Fixar med informationslappar, kartor pa hotellet och annan info till gaster.
*Satter ihop incheck pappr och fixar med dem.
*telefon service.
*Registrerar incheck.
*Hamtar nycklar och checkar av sa allt stammer.
*Viker handdukar pa thaivis som gasterna far nar de kommer.
*Tar emot gasterna nar de kommer - serverar te och handdukar.
*Star i lobbyn.
*Hamtar och fixar med blommor.
*Gar igenom mycket info om aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaallt.
*Har nog glommt hur mycket som helt, men men...

Har ar vi 6 dagar. 2dgr 08.00-18.00 4dgr 07.00-17.00

BANYAN CAFE
*Serverar
*Springer runt i 40 graders varme och svettas...
Jag har inte varit pa cafet an men jag har forstatt att det inte ganska jobbigt och Amanda sager att det kanns som man haft spinningpass hela dagen.. Sa jag vet vad jag har och vanta. Men tycker det ska bli roligt att komma dit!!!

3 DAGAR alla 08.00-18.00.


Lite kortfattat hur vara dagar ser ut.


Kommentarer
Postat av: Ingela Broberg

Tack för den redovisningen - det var precis vad jag tänkte påminna er om. Tänk på att syftet med bloggen är att övertyga andra elever om vilken möjlighet det är att få komma ut i världen och möta andra kulturer och arbetssätt. Sista veckan skulle jag uppskatta om ni verkligen försökte redovisa vad ni gör var och en. Jag har förstått att ni har problem att ladda ner bilder och att fotografering inte är självklar på arbetsplatsen men går det att få till någon bild så är det perfekt.

Lycka till med sista veckan!

Kram Ingela

2010-03-13 @ 09:03:04
Postat av: Ann-Kristtin Ivarsson

Det var roligt att få lite uppdatering om vad ni gör. Förstår att det inte är så lätt eftersom ni har en viss begränsning till att komma åt en dator.

Här hemma skiner solen, det kommer den att göra när ni kommer hem också. Kram Kram Ann-Kristin

2010-03-13 @ 10:16:07
URL: http://thailandsprojektet.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0